17:29 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών της Συμμαχίας για την πολυμέρεια είχε σήμερα, Παρασκευή, ο Νίκος Δένδιας.

Με τους ομολόγους του από τη Γαλλία και τη Γερμανία, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και Χάικο Μάας είχε τηλεδιάσκεψη  ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Σύμφωνα με δήλωσή του μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, που έγινε στο πλαίσιο της Συμμαχίας για την πολυμέρεια ο κ. Δένδιας, τόνισε πως η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την πολυμέρεια ως την αποτελεσματικότερη οδό αντιμετώπισης προκλήσεων, των οποίων η διαχείριση ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και δεν κάνει διακρίσεις.

Η κύρια θεματική των συζητήσεων ήταν η ενίσχυση της πoλυμέρειας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως η έξαρση της πανδημίας αποτελεί ηχηρή υπενθύμιση της ανάγκης για περισσότερη διεθνή συνεργασία και περισσότερη πολυμέρεια, καθώς κατέδειξε τα όρια του υφιστάμενου συστήματος και την ανάγκη όπως αρχίσουμε όλοι μαζί να εργαζόμαστε για μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική υγείας.

«Είναι πρόδηλο ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας θα πρέπει να γίνει μέσω συνεργιών σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόσβαση όλων των κρατών στην απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και στα εμβόλια που θα αναπτυχθούν στο μέλλον» τονίζει.

Ακόμη, υπογραμμίζει πως είναι απαραίτητη η αποτελεσματική διεθνής συνεργασία ώστε να αντιμετωπισθεί και η παραπληροφόρηση, η οποία γνώρισε ιδιαίτερη έξαρση την περίοδο της πανδημίας.

Τέλος, ο κ. Δένδιας επισημαίνει στη δήλωσή του πως υπογράμμισε ότι κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ελευθεριών και του κράτους δικαίου θα πρέπει να παραμείνει ως προτεραιότητα όλων μας.

Tags:
πανδημία, κορονοϊός, διπλωματία, Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK