03:31 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (167)
0 0 0
Βρείτε μας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, με ανάρτησή του στο Twitter, στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η ανατολική Μεσόγειος, αλλά και ευρωπαϊκά θέματα.

Η συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την Βουλγάρα ομόλογό του, Εκατερίνα Ζαχάριεβα, στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα στην τουρκική πλευρά. 

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα» τόνισε ο ΥΠΕΞ και συνέχισε:

«Μιλήσαμε για τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας παντού στην περιφέρειά της. Απέναντι στην Κύπρο, στη Συρία, στο Ιράκ».

Με τη σειρά της, η κα Ζαχάριεβα εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας της προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως η κλιμάκωση της έντασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο εγκυμονεί κινδύνους για όλη την ΕΕ.

 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (167)
Tags:
Τουρκία, Ανατολική Μεσόγειος, Υπουργείο Εξωτερικών, Ζοζέπ Μπορέλ, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK