04:01 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Αγία Σοφία (225)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ισπανίδα υπουργό Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μεγάλο μέρος της συνάντησης απασχόλησε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός, αφού παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις, επισήμανε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, ενώ συζητήθηκε και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενέργειες που έχουν καταδικαστεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γκονθάλεθ Λάγια επαναβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ισπανίας και συμφώνησαν στην ανάγκη εμβάθυνσης και διεύρυνσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα των επενδύσεων.

Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών σε ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής και κοινού ενδιαφέροντος.

Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη συνεργασίας των δύο πλευρών, προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες για την καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Θέμα:
Αγία Σοφία (225)
Tags:
Τουρκία, Ανατολική Μεσόγειος, τζαμί, Αγία Σοφία, Ισπανία, Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK