22:34 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
0 0 0
Βρείτε μας

Απόλυτη αναγκαιότητα χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, την επιβολή κυρώσεων από μέρους της ΕΕ στην Τουρκία.

Επίκληση στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των Ευρωπαίων ομολόγων του, για το ζήτημα της Τουρκίας.

Μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα του άτυπου συμβουλίου των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ, χαρακτήρισε «απόλυτη αναγκαιότητα» προκειμένου να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στη Μεσόγειο τις επικείμενες ανακοινώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

«Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις Μπορέλ, σχετικά με τις επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Το θεωρούμε απόλυτη αναγκαιότητα, προκειμένου να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στη Μεσόγειο» δήλωσε ο κ. Δένδιας προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο που πραγματοποιείται από χθες στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στο Συμβούλιο, ενόψει της σημερινής συζήτησης για την Τουρκία, ο υπουργός τόνισε: «Βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτές είναι οι αξίες της κοινότητας των εθνών». 

Δεν φαίνεται να συμφωνούν οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για κυρώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του DPA, η Γερμανία αντιτίθεται σε πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και επιδιώκει λύση μέσω διαπραγμάτευσης όσον αφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, η Κύπρος φέρεται να εμμένει στη θέση της για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Ακόμα, όπως επισημαίνει το DPA, ο Χάικο Μάας, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα και την Τουρκία, δήλωσε:

«Είναι απαραίτητο να βρεθεί μια διπλωματική λύση αυτής της σύγκρουσης».

Εντούτοις, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η λίστα των πιθανών κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα παρουσιαστεί, την Παρασκευή (28/08), από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
Tags:
Κύπρος, κυρώσεις, Ζοζέπ Μπορέλ, ΕΕ, Ελλάδα, Τουρκία, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK