17:51 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνομιλία με τον υπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο είχε το βράδυ της Τρίτης ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

Με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, επικοινώνησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας.

Υπενθυμίζεται πως χτες, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας συνομίλησε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Διάλογος με την Τουρκία χωρίς την απειλή πολέμου, απειλές και εκβιασμούς»

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ως εκ τούτου και της ΑΟΖ, επανέλαβε την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει χωρίς απειλές, εκβιασμούς, προκλήσεις και την απειλή πολέμου.

«Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη και προετοιμασμένη να εισέλθει σε διάλογο με την Τουρκία για την επίλυση της μόνης υφιστάμενης διαφοράς που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και, κατ' επέκταση, της υπερκείμενης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Οι προϋποθέσεις είναι αυτονόητες και υπαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο. Ο διάλογος πρέπει να γίνεται δίχως απειλές και εκβιασμούς, δίχως προκλήσεις, δίχως την απειλή πολέμου» δήλωσε ο κ. Δένδιας, σε συνέντευξή του στη Real News.

Ο ίδιος παρατήρησε, άλλωστε, πως μέσω του ειλικρινούς διαλόγου η Ελλάδα έφτασε στις συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία για την ΑΟΖ.

«Μέσω διαλόγου, που θα ξεκινήσει σύντομα, θα φθάσουμε σε συμφωνία με την Αλβανία» συμπλήρωσε ο υπουργός.
Tags:
θαλάσσιες έρευνες, έρευνες, έρευνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νίκος Δένδιας, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, προκλήσεις, τουρκική προκλητικότητα, ελληνοτουρκικά, τουρκοκύπριοι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK