17:08 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (495)
0 0 0
Βρείτε μας

Διπλωματικές πηγές τόνισαν ότι ο Μελβούτ Τσαβούσογλου βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ για μείωση της έντασης που η ίδια η Τουρκία προκαλεί.

Η Αθήνα, μέσω διπλωματικών πηγών, κάλεσε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, να επιδείξει τον ίδιο «ενθουσιασμό» για την ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και την απόσυρση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα είπε ψέματα σχετικά με την πρόταση του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με διάλογο μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες έλαβε μια πρωτοβουλία. Ζήτησε τη γνώμη μας για τη διεξαγωγή τεχνικών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Απαντήσαμε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι για διάλογο... Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε τη γνώμη της Ελλάδας. Οι Έλληνες απάντησαν "καλά", μετά από αυτό ο Γενικός Γραμματέας έκανε μια δήλωση. Αλλά η Ελλάδα αρνήθηκε αυτήν τη δήλωση. Εν τω μεταξύ, ο Στόλτενμπεργκ δεν είπε ψέματα. Η Ελλάδα είπε ψέματα ... Αρχικά είπαν "καλά" και μετά αποσύρθηκαν τα λόγια τους» είχε δηλώσει ο Τσαβούσογλου.

Αθήνα για Τσαβούσογλου: Βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο

«O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, βάφτισε ως "συνομιλίες" μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» σχολίασαν διπλωματικές πηγές με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Ευχής έργο θα ήταν να επεδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το διεθνές δίκαιο (και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων). Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει».

Επιμένει ο Στόλτενμπεργκ στις τεχνικές συζητήσεις Ελλάδας και Τουρκίας

Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με νεότερες δηλώσεις του, επέμεινε ότι Τουρκία και Ελλάδα έχουν ξεκινήσει τεχνικές συζητήσεις.

«Τουρκία-Ελλάδα έχουν ξεκινήσει τεχνικές συζητήσεις, αλλά δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία» σημείωσε.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (495)
Tags:
Oruc Reis, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, προκλήσεις, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK