06:56 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (506)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εκτενώς στην Τουρκία στο πλαίσιο δηλώσεων μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Μάλτας.

Έντονη κριτική στη συμπεριφορά της Τουρκίας άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο σύνολο των κινήσεων της γείτονος χώρας.

«Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα που ανοίγει παντού πολεμικά μέτωπα, που απειλεί γείτονες με πόλεμο στην περίπτωση που επιλέξουν να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους, ενώ επιδίδεται σε παράνομες δραστηριότητες όπως η έκδοση-ανανέωση ΝAVTEX και προβαίνει σε εμπρηστικές δηλώσεις, πρωτοφανείς ευθείες απειλές, ασκήσεις με πραγματικά πυρά, παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλοιώνει θρησκευτικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο στο Μεταναστευτικό» τόνισε.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας, Έβαριστ Μπαρτόλο, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας για διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου για την επίλυση της «μίας και μόνης διαφοράς», δηλαδή υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

«Διάλογος με την παρουσία τουρκικών ερευνητικών δεν νοείται. Η Ελλάδα δεν απειλεί, δεν εκβιάζει, επίσης δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται» πρόσθεσε.

​Σε ό,τι αφορά της συζητήσεις με τον Μαλτέζο ομόλογό του ανέφερε ότι:

«Συζητάμε και κατά τη διάρκεια του γεύματος για την κατάσταση που διαμορφώνεται εξαιτίας των προκλητικών και παράνομων ενεργειών ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα ληφθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μετά τις συνομιλίες υπογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών για τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

 

 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (506)
Tags:
ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, Νίκος Δένδιας, ελληνοτουρκικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK