01:30 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως η Ελλάδα έχει στην παρούσα φάση ανάγκη επαναπροσέγγισης των δεσμών της με την Ρωσία.

Για τον παράγοντα Ρωσία και τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει στην απόφαση για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από την ΕΕ, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κληθείς να σχολιάσει, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το αν η Μόσχα θα μπορούσε να επηρεάσει τη λήψη της απόφασης αυτής ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα είναι απαραίτητο να ισχυροποιηθούν.

«Νομίζω ότι η Ρωσία έχει μία ξεχωριστή σχέση με την Τουρκία. Θα σας πω ότι τα τελευταία χρόνια ο σύνδεσμος μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας χαλάρωσε, ιδιαίτερα μετά τις διπλωματικές κινήσεις με την απέλαση Ρώσων διπλωματών που υπηρετούσαν στην Αθήνα πριν από μερικά χρόνια και διάφορες άλλες κινήσεις που έχουν οδηγήσει στο να υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη επαναπροσέγγισης σε πιο ισχυρό επίπεδο» ανέφερε.

Μάλιστα, φρόντισε να κάνει σαφές πως οι NAVTEX για ρωσικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταδίδονται «παραδοσιακά» και από την Τουρκία.

«Προχθές ανακοινώθηκε σε όλα τα μίντια στην Ελλάδα ότι η Ρωσία κάνει άσκηση μαζί με την Τουρκία στην Κύπρο, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Είναι παραδοσιακό ό,τι NAVTEX εκδίδει η Κύπρος, επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει αυτές τις  NAVTEX και αφορά τρίτη χώρα, τις μεταδίδει και η Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, από την Κύπρο όπου βρίσκεται, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συμβάλει στον διάλογο με την Τουρκία προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Tags:
διπλωματία, Navtex, Τουρκία, Ρωσία, Ελλάδα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK