01:52 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ζήτημα με τις τουρκικές προκλήσεις αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη σε επίπεδο ΝΑΤΟ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η τουρκική επιθετικότητα θα τεθεί αύριο, Τετάρτη, από την Ελλάδα στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα έθεσε το ζήτημα και κατόρθωσε να γίνει πολιτική συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα.

Σημειώνουν, επίσης, ότι η πολιτική συζήτηση προηγείται των όποιων παραμέτρων της όποιας συζήτησης σε τεχνικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά το έγγραφο με τις προτάσεις της Γραμματείας του ΝΑΤΟ, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της όταν είναι έτοιμα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Ως προϋπόθεση αναμένεται μάλιστα να τεθεί η αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

Την Πέμπτη η συνάντηση τεχνικών επιτροπών Ελλάδας – Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, σήμερα, πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η συνάντηση των τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών, η οποία φέρεται πως θα πραγματοποιούνταν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, αναβλήθηκε για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση της στρατιωτικής επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Υπενθυμίζεται ότι σκηνικό έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει προκαλέσει η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο με την Αθήνα να διαμηνύει στην Άγκυρα ότι διάλογος υπό το καθεστώς απειλών δεν μπορεί να γίνει και Έλληνες αξιωματούχους να καλούν τη γειτονική χώρα σε αποκλιμάκωση πριν οποιαδήποτε συζήτηση.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
Tags:
Oruc Reis, προκλήσεις, ΝΑΤΟ, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK