01:43 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (499)
0 30
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Ρώσος πρέσβης, Αντρέι Μασλόφ, συναντήθηκαν εν μέσω των εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη, Αντρέι Μασλόφ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη σκιά των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο πλευρών, ενώ τη συνάντηση απασχόλησε και η επέτειος των 192 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας.

​Με αφορμή την επέτειο αυτή το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προχώρησε σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter που συνοδεύεται από φωτογραφίες των επαφών σε διπλωματικό αλλά και σε επίπεδο πρωθυπουργών των δύο κρατών.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρθηκε και στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια.

Όπως ανέφερε η κα Ζαχάροβα, η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, επομένως «η θέση μας βασίζεται στους διεθνείς νομικούς κανόνες που περιέχονται σε αυτό το έγγραφο».

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (499)
Tags:
Ρωσία, Ανατολική Μεσόγειος, Νίκος Δένδιας, Αντρέι Μάσλοβ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK