15:28 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σήμερα αναμένεται η συνάντηση των τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών για το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.

Αντιπροσωπείες από Ελλάδα και Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση σήμερα για τη μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο στις Βρυξέλλες.

Οι συνομιλίες είχαν αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθούν την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, αλλά αναβλήθηκαν από τη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με πηγές του Anadolu στο τουρκικό Εθνικό Υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η συνάντηση των τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιούνταν στις 8 Σεπτέμβρη αλλά αναβλήθηκε.

Χθες, συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα διεξήχθη σήμερα στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ κατόπιν ελληνικού αιτήματος.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που επικαλείται η ΕΡΤ, τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας «σε βάρος της ίδιας της ασφάλειας και της συνοχής της Συμμαχίας».

Μάλιστα, όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, η Αθήνα τόνισε επιπλέον την ανάγκη άμεσης απόσυρσης του συνόλου τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, συμπεριλαμβανομένου του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis.

Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, ένταση, ΝΑΤΟ, συνάντηση, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK