12:45 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (512)
0 10
Βρείτε μας

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία, κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα.

Συμφωνία στη στάση απέναντι στην Τουρκία προέκυψε από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτακη, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, πριν την έναρξη της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης (MED7) στην Κορσική, το απόγευμα της Πέμπτης.

Στη συνάντηση των δύο ηγετών υπήρξε απόλυτη συμφωνία και συμβατότητα στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

«Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις» συμφώνησαν οι δυο ηγέτες, γεγονός που όπως σημειώνουν οι ίδιες πήγες, είναι στο κλίμα του άρθρου του πρωθυπουργού στις τρεις ξένες εφημερίδες.

Οι ηγέτες Ελλάδας και Γαλλίας συζήτησαν επίσης την προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Κάντε λίγη υπομονή και θα ακούσετε περισσότερα από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη» ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα [Διακήρυξη] της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης» συμπληρώνουν.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη

Ύστερα από τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες λαμβάνουν μέρος στη διάσκεψη MED7.

Στην παρέμβασή του στη Διάσκεψη, ο Έλληνας πρωθυπουργός επρόκειτο να θέσει την Ευρώπη προ των ευθυνών της για το μεταναστευτικό, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ταυτόχρονα, θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας την ώρα που στο τραπέζι βρίσκονται οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (512)
Tags:
Ελλάδα, Γαλλία, Τουρκία, Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK