09:02 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε κάνει λόγο προ ημερών για ανησυχία της Μόσχας με αφορμή τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ετοιμότητα μεσολάβησης εφόσον ζητηθεί και από τις δύο πλευρές.

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Τwitter ο Έλληνας υπουργός, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας.

Οι επικεφαλής συζήτησαν, επίσης, για την αλληλεπίδραση στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ανέλυσαν την κατάσταση και το νομικό πλαίσιο για την συνεργασία, ενώ μίλησαν με θερμά λόγια για την εφαρμογή του ελληνορωσικού Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας 2019-2020 και εξέφρασαν την ελπίδα για την επιτυχή διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδας που προγραμματίζεται για το 2021.

Σημειώνεται ότι ανοιχτή είναι η πρόσκληση που είχε γίνει στον κ. Λαβρόφ για να επισκεφθεί την Αθήνα.​

Προ ημερών ο Ρώσος υπουργός, ενόψει και της επίσκεψής του στη Λευκωσία, είχε εκφράσει την ανησυχία της Ρωσίας για την κατάσταση στη Μεσόγειο Θάλασσα.

«Όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκική Δημοκρατία, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός ρεαλιστικού διαλόγου που θα βασίζεται στα αμοιβαία συμφέροντα και θα στοχεύει στην αναζήτηση δίκαιων, βασισμένων στο διεθνές δίκαιο αποφάσεων» είχε αναφέρει.

Tags:
Ελλάδα, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK