04:08 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνάντηση, σε στρατιωτικό επίπεδο θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις Βρυξέλλες μεταξύ Αθήνας - Άγκυρας και ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησαν διπλωματικές πηγές.

Αθήνα, Άγκυρα και ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη, συνάντηση στις Βρυξέλλες όπως γνωστοποίησαν διπλωματικές πηγές.

Στη συνάντηση, που θα γίνει σε στρατιωτικό επίπεδο, θα γίνει συζήτηση επί των προτάσεων του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τις ελληνικές παρατηρήσεις, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Να σημειωθεί πως η είδηση έρχεται ύστερα από το «αλαλούμ» που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με ανάλογες συζητήσεις των τριών πλευρών. 

Η τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της γείτονος είχε αναφέρει πως υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ κατά τις οποίες συζητήθηκαν «θέσεις σχετικά με την αποτροπή πιθανής στρατιωτικής εμπλοκής».

Η Αθήνα, ωστόσο, διέψευσε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, τονίζοντας πως δεν έγινε κανένας διάλογος με Τούρκο αξιωματικό.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές, που επικαλέστηκε το ΑΠΕ, τόνισαν τότε πως Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου να υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης. Εν συνεχεία, σύμφωνα πάντα με τις διπλωματικές πηγές, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα αξιωματικό σειρά διευκρινίσεων επί των υποβληθέντων σχολίων. 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
Tags:
Γενς Στόλτενμπεργκ, ΝΑΤΟ, Τουρκία, Ελλάδα, ελληνοτουρκικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK