03:51 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (745)
0 10
Βρείτε μας

Αν και το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ χαρακτήρισε ως θετικό δείγμα την αποχώρηση του Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να δώσει πολλά ακόμη απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Η Τουρκία θα πρέπει να δώσει πολλά ακόμη απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση το Συμβούλιο χαρακτήρισε ως θετικό δείγμα την αποχώρηση του Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο.

«Το Συμβούλιο αναγνώρισε ότι η αποχώρηση του Oruc Reis είναι ένα θετικό δείγμα, αλλά ένα πρώτο δείγμα. Θα πρέπει η Τουρκία να δώσει πολλά άλλα απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας ισχυρίστηκε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί πάλι στο Συμβούλιο αρχηγών ώστε να υπάρξει μελλοντικά μια κοινή κατεύθυνση στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

«Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε η Τουρκία θα έχει δώσει απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου».

Καταληκτικά, ο υπουργός υπογράμμισε ότι εκτός της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου συζητήθηκαν και θέματα για τις «γεωπολιτικές προκλήσεις που αφορούν την Ένωση».

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (745)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Oruc Reis, διεθνές δίκαιο, Ελλάδα, Τουρκία, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK