10:12 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (745)
0 04
Βρείτε μας

Τη συμφωνία για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας.

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν την διεξαγωγή του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών, όπως επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας.

Μάλιστα, οι συνομιλίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να διεξαχθούν το επόμενο διάστημα στην Κωνσταντινούπολη.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, με αντικείμενο τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

O Ερντογάν υπογράμμισε πως «η Τουρκία δίνει έμφαση στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις παρά τις προκλήσεις», τονίζοντας πως από τούδε και στο εξής ο διάλογος θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα κάνει η Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε ακόμα πως μια πολυμερής περιφερειακή διάσκεψη των εμπλεκόμενων στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων, θα ήταν ωφέλιμη για όλες τις πλευρές και θα οδηγούσε σε εποικοδομητικές αποφάσεις.

Νέα NAVTEX της Τουρκίας - Ζητά αποστρατικοποίηση της Λήμνου

Νέα οδηγία προς ναυτιλλομένους (ΝΑVTEX) δημοσίευσε σήμερα, Τρίτη, η Τουρκία που δεσμεύει θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί της Λήμνου, πυροδοτώντας νέα ένταση στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Μάλιστα, οι Αρχές της γειτονικής χώρας επικαλούνται παραβίαση του καθεστώτος περί μη στρατιωτικοποίησης του νησιού όπως αυτό ορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923.

Η νέα NAVTEX που εκδόθηκε από τον σταθμό της Σμύρνης του Τουρκικού Γραφείου Πλοήγησης, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας, θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (745)
Tags:
ΑΟΖ, διάλογος, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK