03:46 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 70
Βρείτε μας

Τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για τη Ρωσία σχολιάζει με ανάρτησή της στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ως «αντιρωσική υστερία» χαρακτηρίζει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, τα μηνύματα που θέλησε να περάσει κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Αυτού του είδους αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό» αναφέρει η ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται πως ο Πομπέο δικαιολόγησε την πρωτοβουλία της αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα κατηγορώντας ευθέως τη Ρωσία. 

«Η συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην περιοχή και ειδικά στη Λιβύη, ενώ οι ΗΠΑ ζητούν την απόσυρση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων και τη συμφιλίωση στη χώρα» ανέφερε ο Πομπέο κατά τις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Κρήτη.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι υπήρξε συμφωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό ώστε «να διερευνήσουμε δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που θέτει η Ρωσία μέσω επιβλαβών ενεργειών επιρροής, όπως η διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία και η προσπάθειά της να εντάξει στα σχέδιά της την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Παράλληλα, ο Πομπέο αναφέρθηκε ξεχωριστά στα ενεργειακά επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ επιθυμούν να στηρίξουν την Ελλάδα να διαφοροποιηθεί ενεργειακά τόσο η ίδια όσο και η ευρύτερη περιοχή:

«Οι ελεύθερες αγορές είναι αυτές που θα πρέπει να αποφασίζουν σχετικά με τις προμήθειες ενέργειας και όχι η ρωσική Gazprom» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Tags:
πολιτική, Ελλάδα, επίσκεψη, Μάικ Πομπέο, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK