18:13 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (169)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Νίκος Δένδιας ζητά την έκτακτη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ με θέμα την ανάφλεξη στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ παράλληλα καλεί την Άγκυρα να απέχει από ενέργειες και δηλώσεις που υποκινούν την ένταση.

Την έκτακτη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ για την άμεση συζήτηση της ανάφλεξης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ζητά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με επιστολή του στην αλβανική προεδρία του Οργανισμού. 

«Η κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει σοβαρές επιπτώσεις στην περιφερειακή σταθερότητα» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ επισημαίνεται πως ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ερεβάν.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση η «ελληνική πρωτοβουλία αποσκοπεί στη διεξαγωγή συζήτησης στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή των δύο εμπλεκόμενων μερών και την εξέταση κάθε δυνατού τρόπου για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Στόχος παραμένει η επείγουσα επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ για την ειρηνική επίλυση της διαφοράς».

Η Ελλάδα, όπως τονίζεται, είναι έτοιμη να συμβάλλει «στις προσπάθειες για την άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης».

«Η Ελλάδα είναι πεπεισμένη ότι η επίλυση της κρίσης είναι δυνατή μόνο με ειρηνικά μέσα, μέσω διαπραγματεύσεων και όχι διά των όπλων. Η Ελλάδα αποδοκιμάζει κάθε παρέμβαση τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση. Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία οφείλει να απόσχει από ενέργειες και δηλώσεις που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως η αναφορά περί Τουρκίας αφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πως η Άγκυρα θα σταθεί στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν είτε στο πεδίο της μάχης είτε στις διαπραγματεύσεις. 

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (169)
Tags:
Αρμενία, Υπουργείο Εξωτερικών, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Τουρκία, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK