14:32 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (671)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Τουρκία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, προ της Συνόδου Κορυφής.

Με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει χώρα η Ειδική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η συνάντηση έγινε αμέσως μετά την άφιξη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. Να σημειωθεί πως η Σύνοδος έγινε ύστερα από αιτήματα της ελληνικής και κυπριακής πλευράς, με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Στο επίκεντρο η Άγκυρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η επιθυμία όλων των πλευρών για μία καλή σχέση με την Τουρκία και η ανάγκη για σταθερότητα στην περιοχή.

Επισημάνθηκε, ωστόσο, πως η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όσα εργαλεία έχει στη διάθεσή της με στόχο να προασπιστούν τα συμφέροντα της Ένωσης και να προωθηθούν οι στόχοι της.

Όπως γίνεται γνωστό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την επιθυμία της Ελλάδας να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με την Άγκυρα και την αποφυγή εντάσεων στην περιοχή. Διευκρίνισε, όμως, πως είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία θα είναι εκείνη που πρέπει να επιλέξει τη συνεργασία ή θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (671)
Tags:
Σαρλ Μισέλ, ελληνοτουρκικά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK