09:39 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (164)
0 50
Βρείτε μας

Διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν για τους ισχυρισμούς του Μπακού περί δήθεν ανοχής του ελληνικού κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Απολύτως ανυπόστατους και προσβλητικούς ισχυρισμούς χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών τους ισχυρισμούς του Μπακού για ανοχή της Ελλάδας σε προετοιμασίες τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, έγινε χθες αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.

Επίσης, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κλήθηκε στην Αθήνα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπακού, Νικόλαος Πιπερίγκος.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

«Σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έγινε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και επισημαίνεται:

«Σε συνέχεια του διαβήματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια».
Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (164)
Tags:
Μπακού, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK