03:44 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (681)
0 0 0
Βρείτε μας

«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι υπό τις συνθήκες που η Τουρκία έχει επιβάλει, είναι αδύνατο να υπάρξει οποιαδήποτε συνομιλία» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η μόνη λύση είναι η συζήτηση, αλλά συζήτηση υπό όρους εκβίασης και απειλής δεν πρόκειται να ανεχθεί η ελληνική Δημοκρατία» ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, για την απόφαση της Άγκυρας να ξαναστείλει το Oruc Reis για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι υπό τις συνθήκες που έχει επιβάλει η Τουρκία, είναι αδύνατο να υπάρξει οποιαδήποτε συνομιλία.

Ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει θέσει ως αποκλειστική προϋπόθεση για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών να μην προχωρήσει η Άγκυρα σε νέες ενέργειες επιθετικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει οι έρευνες του Oruc Reis πραγματοποιούνται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας 15 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο πεδίο της Τουρκίας ενώ η ηπειρωτική Ελλάδα είναι 425 χιλιόμετρα μακριά». Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ επικαλείται αβάσιμους ισχυρισμούς ασυμβίβαστους με το διεθνές δίκαιο, ενώ επαναλαμβάνει το επιχείρημα πως η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης:

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (681)
Tags:
Oruc Reis, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία, Ελλάδα, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK