03:12 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε Βαγδάτη και Ερμπίλ σήμερα με σκοπό συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Ιράκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον Ιρακινό ομόλογό του, Φουάντ Χουσείν. Ο κ. Δένδιας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε Βαγδάτη και Ερμπίλ με σκοπό να διεξάγει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter, ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκαν η διμερής συνεργασία καθώς και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται ότι τον κ. Δένδια συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Αργότερα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ιράκ, Μπαχράμ Σαλίχ, καθώς και τον πρωθυπουργό Μουσταφά Αλ-καντίμι στη Βαγδάτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί στη συνέχεια το Ερμπίλ όπου, μεταξύ άλλων, θα εγκαινιάσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ερμπίλ. Κατά τα εγκαίνια θα είναι παρόντες και τοπικοί αξιωματούχοι.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK