08:39 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (681)
0 10
Βρείτε μας

«Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα 12 μίλια, που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση της επιθετικότητας της Τουρκίας. Η Ελλάδα αύριο θα απαιτήσει από την ΕΕ, να θέσει και πάλι τη στάση της Τουρκίας εκποδών» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως υπογράμμισε, το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας βρίσκεται πάντοτε δυνητικά στο τραπέζι.

«Αφήνουμε ένα παράθυρο στη διαμεσολάβηση, εμείς είμαστε πάντοτε με τη γνήσια συζήτηση και με το διεθνές δίκαιο, απειλές και εκβιασμούς δεν πρόκειται να ανεχθούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για την Ελλάδα, επισήμανε πως αυτές έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας.

«Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία, εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια» σχολίασε.

Κάνοντας λόγο για «εύκολους λεονταρισμούς», σημείωσε ότι η επέκταση μονομερώς στα 12 ναυτικά μίλια -«που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει», όπως είπε χαρακτηριστικά- δεν είναι θέμα που μπορεί να τεθεί εν θερμώ.

«Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (681)
Tags:
Κυβέρνηση, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία, Ελλάδα, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK