20:51 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί σε διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με το «μπλόκο» που έβαλαν οι Τούρκοι στην πτήση του.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το συμβάν που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ με το αεροσκάφος του, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ. 

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας από το Ιράκ, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, στην Ελλάδα είχε λάβει έγκριση για υπερπτήση πάνω από τουρκικό έδαφος. Ωστόσο, όταν έφτασε στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας, οι τουρκικές Αρχές δεν έδωσαν έγκριση στην πτήση.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος έκανε κύκλους για περίπου 20 -25 λεπτά έως ότου ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις και δοθεί το «πράσινο φως» για να συνεχίσει την πορεία του.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι είχε προηγηθεί βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος, εξαιτίας της οποίας αναβλήθηκε η επίσκεψη στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η πορεία της πτήσης του Νίκου Δένδια
© Φωτογραφία : ΕΡΤ
Η πορεία της πτήσης του Νίκου Δένδια

Εξηγήσεις από την Άγκυρα

Η τουρκική πλευρά, με δική της πρωτοβουλία, παρείχε εξηγήσεις στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, πριν γίνει το διάβημα.

Όπως σημειώνει η ίδια πηγή, απέδωσαν το περιστατικό σε κάποιο τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα θα επανέλθει, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Tags:
Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK