03:31 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Για την επίσκεψη του Ρώσου υπ. Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, μίλησε η Ελληνίδα Πρέσβης στη Μόσχα Αικατερίνη Νασίκα στο Sputnik.

Η Ελλάδα και η Ρωσία θα υπογράψουν μνημόνιο για να κηρύξουν το 2021 ως έτος της ιστορίας των δύο χωρών κατά την επερχόμενη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, δήλωσε η Ελληνίδα Πρέσβης στη Μόσχα Αικατερίνη Νασίκα στο Sputnik. 

Ο Λαβρόφ, υπενθυμίζεται, πως θα βρεθεί στη χώρα μας αύριο Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την πρέσβη, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τους διμερείς δεσμούς και περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Με την ευκαιρία της επίσκεψης, θα υπογραφεί Μνημόνιο σχετικά με το κοινό έργο "Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας 2021"», δήλωσε η πρέσβης.

Η ίδια σημείωσε ότι η Ρωσία θα «κατέχει μια ξεχωριστή θέση» στις επετειακές εκδηλώσεις για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, δεδομένου του «ιστορικού ρόλου της χώρας στον ελληνικό αγώνα για ανεξαρτησία.

Όσον αφορά τη σύγχρονη «ταραχώδη εποχή», ανέφερε πως η Ρωσία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ως εκ τούτου ως θεματοφύλακας της ειρήνης, της ασφάλειας και της διεθνούς νομιμότητας.

Tags:
Αθήνα, επίσκεψη, Σεργκέι Λαβρόφ, μνημόνιο, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK