15:12 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

​Νωρίτερα, ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης, στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας και Ρωσίας καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα
© Φωτογραφία : Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε επίσης η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και οι τουρκικές κινήσεις, με τον κ. Λαβρόφ να υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα στην περιοχή είναι αρκετά και προστέθηκαν και καινούρια, εκτιμώντας ότι «όλα πρέπει να επιλύονται στη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας» το οποίο χαρακτήρισε και «κλειδί» για την ομαλοποίηση της κατάστασης. 

Μάλιστα, επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας, ότι είναι έτοιμη να μεσολαβήσει εφόσον και οι δύο χώρες της το ζητήσουν.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εξωτερικών  του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας και συναντάται το βράδυ με τον Νίκο Δένδια.

Tags:
Τουρκία, Ελλάδα, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αθήνα, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK