20:39 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τις δυνατές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου πρόταξε ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλ-Σίσι έκανε λόγο για μια δυνατή σχέση ανάμεσα σε Αθήνα και Κάιρο με την συνάντηση να αποτελεί μια «μεγάλη ευκαιρία» για ανταλλαγή ιδεών και συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου σημείωσε ότι συμφώνησε με την ελληνική πλευρά «να αντιμετωπίσουμε από κοινού όσους απειλούν την ειρήνη».

Σε ό,τι αφορά τη διμερή συμφωνία για χάραξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ο κ. Αλ Σίσι σημείωσε ότι αυτή βασίστηκε στους διεθνείς κανόνες και αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα στην ενίσχυση της συνεργασίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου.

Επιπλέον έγινε αναφορά από τον Πρόεδρο και σχετικά με την επίλυση του Κυρπιακού. Ο κ. Αλ Σίσι τόνισε ότι συμφώνησε με την ελληνική πλευρά για μια δίκαιη λύση βασισμένη στο διεθνές δίκαιο.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Αιγύπτου έφτασε το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Tags:
Αίγυπτος, Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK