00:07 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Tο τάνκερ «Έφεσος» με ελληνική σημαία συγκρούστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τα ξημερώματα της Τετάρτης με το τουρκικό ψαροκάικο, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος στα ανοιχτά των Αδάνων απέστειλε το ελληνικό Yπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ανέφερε χαρακτηριστικά στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter:

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια ανθρώπινων ζωών εξαιτίας σύγκρουσης πλοίου με ελληνική σημαία και τουρκικού αλιευτικού σκάφους που έλαβε χώρα σήμερα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Υπενθυμίζεται πως το δεξαμενόπλοιο «Έφεσος» με ελληνική σημαία συγκρούστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τα ξημερώματα της Τετάρτης με το τουρκικό ψαροκάικο, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί, 15 ναυτικά μίλια στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Αδάνων.

Το Anadolu έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες λίγα λεπτά μετά το ναυτικό δυστύχημα που καταγράφει τους ανθρώπους της τουρκικής ακτοφυλακής να προσεγγίζουν και να ανεβαίνουν πάνω στην καρίνα του ανατραπέντος σκάφους.

Άμεσα έσπευσαν επί τόπου σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής προκειμένου να εντοπίσουν τους πέντε αγνοούμενους ψαράδες. Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε πως περισυλλέχθηκαν οι σοροί των τεσσάρων αγνοούμενων.

 

Tags:
νεκροί, τάνκερ, σύγκρουση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK