22:27 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (729)
0 0 0
Βρείτε μας

«Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην συνεχή και αυξανόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Πρωτοφανή πρόκληση» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή, επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Βαρώσια, στην κατεχόμενη Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει προαναγγείλει «πικνίκ» με τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ, η προγραμματισμένη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια, ανήμερα της «επετείου» της μονομερούς και παράνομης ανακήρυξης της τουρκοκυπριακής οντότητας στα κατεχόμενα, «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

«Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην συνεχή και αυξανόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο. Την καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και αναμένουμε να συζητηθεί ενδελεχώς στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο» υπογραμμίζεται στην ανακοίωση

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΞ, «η Ελλάδα, όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα, τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, προκειμένου να βρεθεί μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Κοινοτικού Κεκτημένου».

«Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η χώρα μας βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό και  απόλυτη σύμπνοια με την Κυπριακή κυβέρνηση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (729)
Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατεχόμενα, Ελλάδα, Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK