00:26 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υπουργών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός και ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από υπουργούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Άμπου Ντάμπι αργά το απόγευμα της Τρίτης. 

Κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνουν πως η χώρας μας «οικοδομεί συστηματικά και ενισχύει διεθνείς και περιφερειακές συμμαχίες, ενώ αυξάνει το διπλωματικό της κεφάλαιο συμμετέχοντας στη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή».

Εξωτερική πολιτική, άμυνα και επενδύσεις στο επίκεντρο

Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναμένεται να γίνει εμβάθυνση των σχέσεων σε οικονομικό, επενδυτικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που συμμετέχει στην αποστολή, αναμένεται να υπογράψει Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και μία Συμφωνία Συνεργασίας για εξωτερική πολιτική και άμυνα. 

Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό πως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιας για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης αναμένεται να συζητήσουν με εκπροσώπους του Mubadala Investment Company PJSC σχετικά με συνεργασίες σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και συγκεκριμένες επενδύσεις.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος θα έχει, τέλος, συνάντηση με τον ομόλογό του κατά την οποία αναμένεται να επισφραγιστεί αυτή η εμβάθυνση σχέσεων.

Σημαντικό πεδίο συνεργασίας με μεγάλες προοπτικές, όπως σημειώνουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, είναι το οικονομικό-επενδυτικό, καθώς ήδη εταιρείες από τα ΗΑΕ δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός έγινε χθες δεκτός από τον υπουργό Βιομηχανίας Sultan Al Jaber ενώ κατά τη σημερινή ημέρα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου, Σεΐχη, Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν διευρυμένες επαφές με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη.

Tags:
Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Δένδιας, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK