15:29 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου» σχολιάζει το Υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία.

Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για τη νέα πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών.    

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αντάρτες Χούθι ανακοίνωσαν ότι έπληξαν με πύραυλο τη στρατιωτική βάση Τανταγουίν στην επαρχία Μαρίμπ της Υεμένης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ Σαουδάραβες στρατιώτες. Το Ριάντ δεν σχολίασε τον ισχυρισμό, αλλά τα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση του θανάτου ενός αντισυνταγματάρχη χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες και τον τόπο του συμβάντος.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Χαρακτηρίζοντας αυτές τις επιθέσεις «κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου», το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η Ελλάδα υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για πολιτική λύση στην Υεμένη.

«Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, πλήττουν την ασφάλεια σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, ενώ υπονομεύουν τις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για συνολική πολιτική λύση, προς όφελος του λαού της Υεμένης, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν από όλες τις πλευρές και τις οποίες η Ελλάδα υποστηρίζει ανεπιφύλακτα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.
Tags:
Υεμένη, ΟΗΕ, Σαουδική Αραβία, Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK