19:39 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε νωρίτερα σήμερα (31/12) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Όσα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού κατά την σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter ο κ. Δένδιας.

Ακάρ: H Eλλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν δύο 24ωρα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, τόνισε σε ομιλία του προς τους αρχηγούς όπλων της Τουρκίας ότι η Ελλάδα προβαίνει σε «παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών» μέσω της στρατιωτικοποίησης 16 νησιών της που κανονικά βρίσκονται «σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης».

Παράλληλα, σε ότι αφορά τις διερευνητικές επαφές και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Αθήνα, ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα «φοβάται τον διάλογο» σημειώνοντας ότι η Άγκυρα είναι στη σωστή πλευρά «γι' αυτό και δεν μένει μακριά από οποιαδήποτε συνάντηση».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Άμυνας της γείτονος τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα διαθέτει «εγωιστικά» και «βλακώδη» αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Τουρκίας σημειώνοντας ότι η Αθήνα είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση της έντασης.

Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Υπουργείο Εξωτερικών, Κύπρος, Ελλάδα, Νίκος Χριστοδουλίδης, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK