02:49 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (845)
0 10
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε αναφέρει πως έγινε πρόσκληση στην Ελλάδα για διερευνητικές επαφές με πρώτη επαφή εντός του Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχει καμία πρόσκληση για τον ορισμό των ημερομηνιών διεξαγωγής του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικών. 

«Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. 

Υπενθύμιζε την πρόθεση της Ελλάδας να ανταποκριθεί εφόσον υπάρξει πρόσκληση της τουρκικής πλευράς «στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Προηγήθηκε δήλωση του Τούρκου υπουργού Μεβλούτ Τσαβούσογλου για πρόσκληση διερευνητικών επαφών με πρώτη συνάντηση εντός του Ιανουαρίου, κίνηση που είχε προαναγγείλει την Παρασκευή όταν δήλωνε ότι υπάρχει παράθυρο για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα και ότι σχεδιάζεται συνάντηση με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Την Κυριακή ο κ. Δένδιας είχε προϊδεάσει για θετική απόκριση της Ελλάδας σε πρόσκληση της Τουρκίας λέγοντας ότι η χώρα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική διάθεση.

Ωστόσο, τόνιζε ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να αλλάξει. 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (845)
Tags:
συνομιλίες, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών, ελληνοτουρκικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK