05:23 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σημαντική δυναμική και δυναμικότητα στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Bόρειας Μακεδονία βλέπει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως σημείωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Μπουγιάρ Οσμάνι

Ο κ. Οσμανί βρίσκεται στην Ελλάδα και πλην του Νίκου Δένδια είχε συνάντηση και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πήγαμε ένα βήμα παραπέρα με την υπογραφή τριών μνημονίων που αφορούν τους τομείς της διπλωματίας, της πολιτικής προστασίας, του εξωτερικού εμπορίου και των επενδύσεων είπε ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η χώρα μας μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος και φίλος της Β. Μακεδονίας.

Υποστηρίζουμε την προσπάθειά σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε, παράλληλα, ενώ σημείωσε πως η ελληνική πλευρά στηρίζει την ενταξιακή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

Ο ΥΠΕΞ σημείωσε πως δεν πρέπει να επιτραπεί η ύπαρξη κενού σταθερότητας στην περιοχή και ζήτησε πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών για να δούμε πρόοδο.

​Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την εφαρμογή της Συμφωνίας είπε και έκρινε πως χρειάζεται ακόμη μεγάλη πρόοδος για τη συνετή χρήση του ονόματος και την εκρίζωση του προβλήματος της αρχαιοποίησης.

Από την πλευρά του ο κ. Οσμάνι ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη θέση της να στηρίξει τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της χώρας του και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με δέσμευση στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Tags:
Υπουργείο Εξωτερικών, συμφωνία των Πρεσπών, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK