05:59 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (905)
0 30
Βρείτε μας

Διάβημα προς την Τουρκία έχει κάνει η Αθήνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με το επεισόδιο στα Ίμια πριν από λίγες ημέρες.

Απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο και την κριτική που άσκησε, αναφορικά με περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών στα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή, έδωσε από το βήμα της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί δύο περιστατικά έντασης μεταξύ τουρκικών και ελληνικών σκαφών.

«Αναφερθήκατε σε δύο (περιστατικά). Έχει γίνει διάβημα για το πρώτο, για το άλλο δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη ως Υπουργείο Εξωτερικών από τις αρμόδιες αρχές. Είναι αυτονόητο ότι διάβημα γίνεται εφόσον το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Αλλά για το πρώτο, έχει γίνει διάβημα στην Άγκυρα» τόνισε ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος στον κ. Κατρούγκαλο.

Επεισόδιο με ελληνικά αλιευτικά και την τουρκική ακτοφυλακή

Με επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και ελληνικά αλιευτικά σκάφη σημαδεύτηκε η ημέρα των Θεοφανείων στο ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με το τουρκικό μέσο ενημέρωσης anterhaber.com.

Όπως αναφέρει το τουρκικό μέσο ενημέρωσης, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής εντόπισαν ελληνικά αλιευτικά να έχουν πλησιάσει στις βραχονησίδες Ίμια.

Τουρκική ακταιωρός σε απόσταση αναπνοής από αλιευτικό στα Ίμια

Τουρκική ακταιωρός με «στοιχεία 101» ανέπτυξε ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε αλιευτικό από την Κάλυμνο στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με το Kalymnos-news.gr, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ακολούθησε προσπαθώντας να διώξει την τουρκική ακταιωρό.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (905)
Tags:
διάβημα διαμαρτυρίας, Άγκυρα, Ελλάδα, Τουρκία, Ίμια, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK