09:09 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 23
Βρείτε μας

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Μεταξύ άλλων, επετεύχθη συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό ανάμεσα στα αρμόδια υπουργεία των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και η Ισραηλινή ομόλογός του Όριτ Φαρκάς-Χακόσεν υπέγραψαν συμφωνία για μια ακόμα πιο διευρυμένη και συστηματική συνεργασία.

«Με μεγάλη ικανοποίηση ολοκληρώνουμε τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ειδικά για τον τουριστικό τομέα. Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης και αποσκοπεί στην αξιοποίηση σημαντικών συμμαχιών με χώρες από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου» είπε ο κ. Θεοχάρης.

Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά τη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο κράτη, στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, στις τουριστικές επενδύσεις, στην προώθηση του τουρισμού, στην τουριστική καινοτομία και ψηφιοποίηση, στην τουριστική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και σε συντονισμένες δράσεις Ελλάδας και Ισραήλ κατά την εκπροσώπησή τους σε διεθνείς οργανισμούς.

Πρόκειται για μια συμφωνία πενταετούς διάρκειας με αυτόματη ανανέωση η οποία προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Αρχών Τουρισμού Ελλάδας και Ισραήλ, όπως και την ανταλλαγή πληροφοριών για την προώθηση και τη διαφήμιση. Παράλληλα, όπως αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του, ενθαρρύνεται η άμεση συνεργασία μεταξύ ταξιδιωτικών γραφείων και άλλων φορέων του τουρισμού, καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα τουριστικά στατιστικά στοιχεία, την τουριστική πολιτική και νομοθεσία, την έρευνα και τις εξελίξεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά. 

Επιπλέον, με τη συμφωνία προβλέπεται η συντονισμένη συμμετοχή των Εθνικών Τουριστικών Αρχών Ελλάδας και Ισραήλ σε εκθέσεις, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις προώθησης του τουρισμού με παράλληλη προώθηση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον κλάδο του τουρισμού και η ανταλλαγή πληροφοριών και πρακτικής εμπειρίας στον τομέα της τουριστικής καινοτομίας και ψηφιοποίησης προς όφελος των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων. 

Καταληκτικά, ενδυναμώνεται η συνεργασία, η ανταλλαγή πληροφοριών και η πρακτική εμπειρία στον τομέα όχι μόνο της τουριστικής εκπαίδευσης αλλά και επαγγελματικής κατάρτισης. 

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ τόνισε ότι «η υπογραφή της συμφωνίας για τον διεθνή τουρισμό είναι φάρος ελπίδας, τη στιγμή που οι ουρανοί είναι κλειστοί και οι διακοπές πολύ μακριά».

«Η συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα είναι ένα ακόμη ορόσημο στη μακροχρόνια σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, η οποία είναι στρατηγική για αμφότερες τις χώρες μας. Το Ισραήλ και η Ελλάδα είναι φίλοι και σύμμαχοι και η συνεργασία μας είναι κάτι που εκτιμούμε πολύ» είπε η κα Φαρκάς.
Tags:
Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπουργείο Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τουρισμός, Ισραήλ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK