14:12 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Τι βρέθηκε στο επίκεντρο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, επί τάπητος τέθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στον πολιτικό διάλογο, τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, καθώς και τον πολιτισμό.

Μάλιστα, στο τελευταίο κομμάτι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, ενόψει της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής επανάστασης καθώς η Ρωσία συνέβαλε σημαντικά στην εξασφάλιση της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Επίσης, ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών ενημέρωσε τον κορυφαίο Ρώσο διπλωμάτη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και οι σχέσεις της ΕΕ με τη Μόσχα.

​«Ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας και ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου. Παράλληλα, όμως, εξέφρασε την ανησυχία του για τις προοπτικές των σχέσεων αυτών υπό το φως των προσφάτων εξελίξεων» καταλήγει η Αθήνα.

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Στο επίκεντρο Αν. Μεσόγειος και διμερής συνεργασία

Οι δύο ανώτατοι διπλωμάτες αναφέρθηκαν στην κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συζήτησαν μια σειρά από άλλα πολιτικά ζητήματα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση του.

Οι διπλωμάτες συζήτησαν τη διμερή συνεργασία στο πλαίσιο των τρεχόντων περιορισμών λόγω κορονοϊού και τόνισαν τη σημασία του να σηματοδοτηθεί το 2021 ως το έτος της ιστορίας των δύο χωρών.

Tags:
Ελληνική Επανάσταση 1821, Επανάσταση 1821, επανάσταση, Ελλάδα, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK