17:40 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 50
Βρείτε μας

Στη συμβολή της Ρωσίας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών.

Αναφορά στη συμβολή της Ρωσίας στην ελληνική επανάσταση έκανε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Δένδια, την Τετάρτη.

«Υπήρξε μια συζήτηση και για την 200ή επέτειο (από την έναρξη της Επανάστασης του 1821). Αναγνωρίζουμε σίγουρα τη συμβολή της Ρωσίας στην ελληνική ανεξαρτησία. Και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, «πραγματοποιήθηκε μια γενική συζήτηση για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται ότι φέτος είναι το Έτος Ιστορίας Ελλάδας - Ρωσίας παρότι η εξέλιξη της πανδημίας μέχρι στιγμής δεν έχει επιτρέψει την πραγματοποίηση σχετικών εκδηλώσεων.

Την ίδια στιγμή ο κ Παπαϊωάννου επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας Δένδια - Λαβρόφ «δεν συζητήθηκε το Κυπριακό, δεν υπήρξε λεπτομερής συζήτηση».

Και πρόσθεσε:

«Φυσικά, αυτό συζητήθηκε όταν ο κ. Λαβρόφ ήταν εδώ τον περασμένο Οκτώβριο. Ήρθε επίσης ο κ. Γκρούσκο (σ.σ Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών). Έχουμε επαφές με τη ρωσική πλευρά. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που βρίσκονται πάντα στο τραπέζι (των συζητήσεων) κατά τη διάρκεια τέτοιων επαφών, δεδομένου ότι η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υποστηρίζει μια διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ας μην το ξεχνάμε αυτό».

Tags:
Νίκος Δένδιας, Σεργκέι Λαβρόφ, Ελληνική Επανάσταση 1821, Υπουργείο Εξωτερικών, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK