12:44 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (905)
0 03
Βρείτε μας

Ελλάδα και Τουρκία είχαν ακόμη μια συνάντηση, σε τεχνικό επίπεδο και στα κεντρικά του ΝΑΤΟ μετά από συνομιλία Ερντογάν και Στόλτενμπεργκ.

Τεχνική συνάντηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ είχε η ελληνική πλευρά με την τουρκική, στα κεντρικά του οργανισμού στις Βρυξέλλες. 

«Η απόφαση για τη διεξαγωγή αυτής της συνάντησης ελήφθη μετά από συνομιλίες του Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ» έγινε γνωστό από το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

O 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά από μία διακοπή πέντε ετών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/01 έγινε σε μια «πολύ καλή ατμόσφαιρα» σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πριν από αρκετούς μήνες ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε γνωστό πως Αθήνα και Άγκυρα ήρθαν σε συμφωνία για διάλογο, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια έκανε γνωστό πως παραμένει σε επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους συμμάχους για να βρει μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της ΝΑΤΟϊκής αλληλεγγύης.

Τα παραπάνω είχε διαψεύσει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (905)
Tags:
συνάντηση, ΝΑΤΟ, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK