05:53 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την μείωση των δημοτικών τελών για τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα κατά 12,5% για το 2020 ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η μείωση των δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας κατά 12,5% για το 2020, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η αντιπολίτευση έκανε λόγο για αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, πως η μείωση θα ανέρχονταν στο 50% από τον πρώτο χρόνο διοίκησης.

«Μπορώ να αντιληφθώ την πίκρα που έχουν κάποιοι για την ήττα τους στις εκλογές. Αντιπαρέρχομαι τα περί ψεμάτων, τα περί πολιτικής ηθικής. Πίστευα ότι κάποιοι άνθρωποι ξέρουν να χάνουν. Ελπίζω ότι ξέρετε να χάνετε, όπως ξέρετε και μαθηματικά. Τέσσερα χρόνια επί 12,5% ίσον 50%», σχολίασε αναφορικά με την κριτική που του ασκήθηκε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας συνέχισε συμπληρώνοντας πως η διοίκηση εισηγείται οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών «σε κάθε ιδιοκτησία, σε κάθε κατοικία, σε κάθε επιχειρηματική στέγη, σε κάθε κατάστημα. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μειωθεί επιτέλους στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό τα ανταποδοτικά τέλη στους μετρόπληκτους. Κάτι που το οφείλει η πόλη μας».

Την απόφαση της διοίκησης υποστήριξε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας:

«Περήφανα η νέα διοίκηση μειώνει τα δημοτικά τέλη 12,5%. Περήφανα μειώνει τα δημοτικά τέλη για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έργα του Μετρό κατά 80% και πολύ περήφανα συνεχίζει τις μειώσεις στα δημοτικά τέλη στις κατηγορίες συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κούπκας απεύθυνε κάλεσμα στους δημοτικούς συμβούλους της πόλης, ζητώντας τους να μην «εθελοτυφλούν» και να «δουν τι γίνεται σε άλλους δήμους» όπου για το 2020 «δεν θα προχωρήσουν σε αύξηση των δημοτικών τελών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η απευθείας προμήθεια... γραβατών και φουλαριών απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης

Κάτοικοι της Καλαμαριάς αντιδρούν στην έλευση προσφύγων - Βίντεο, φωτογραφίες

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το άσυλο - Επεισόδια και ένταση

Tags:
δημοτικά τέλη, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δημοτικό συμβούλιο, δήμος, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK