10:09 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εισφορά αλληλεγγύης μπορεί να καταργηθεί εντός του 2021, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε μείωση του φόρου το 2020.

Περιθώριο να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης το 2021 άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha.

Ταυτόχρονα, η εισφορά αλληλεγγύης θα αρχίσει να μειώνεται μέσα στο 2020, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε υπερπλεόνασμα και το 2019.

«Θα αρχίσουμε να κόβουμε την εισφορά αλληλεγγύης εντός του 2020», είπε.

Χαρακτηρίζοντας «άδικο φόρο» την εισφορά αλληλεγγύης, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να δώσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη μείωση εντός του 2020.

«Είναι ένας φόρος ο οποίος επιβαρύνει υπερβολικά τη μεσαία τάξη και τα υψηλότερα εισοδήματα, άδικος φόρος εν πολλοίς, έτσι όπως έχει διαρθρωθεί. Και αυτός ο φόρος δεν είμαι έτοιμος να σας πω ακόμα σε ποιο βαθμό και από πότε θα αρχίσει να περιορίζεται εντός του 2020», σημείωσε.

Εξέφρασε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να καταργηθεί εντελώς το 2021.

«Πιστεύω ότι μπορούμε και εντός του 2021, να καταργηθεί πλήρως η εισφορά αλληλεγγύης, εφόσον η οικονομία εξακολουθεί να πηγαίνει όσο καλά πιστεύουμε ότι θα πάει», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε το 2011 και αφορά τα εισοδήματα φυσικών προσώπων άνω των 12.000 ευρώ. Από τον συγκεκριμένο φόρο, μπαίνουν κάθε χρόνο περίπου 1,2 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Βέτο αν δεν ακυρωθεί το Μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης

Μητσοτάκης: Δεν θα κλειστώ σε χρυσό κλουβί – Θέλω να θυμάμαι ότι δεν είμαι μόνιμος στο Μαξίμου

Tags:
εισφορά αλληλεγγύης, φόροι, Κυριάκος Μητσοτάκης, φόρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK