06:01 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι στοχεύει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Τον Απρίλιο, οπότε θα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα για την πορεία των δημοσιονομικών, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης και του ΕΝΦΙΑ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο υπουργός, αναγνώρισε ότι η ικανοποιητική εικόνα δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί πλήρως στην καθημερινότητα του πολίτη, τόνισε ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η ανάταξη της μεσαίας τάξης και προχώρησε στην εκτίμηση ότι το 2020 θα είναι καλύτερο από το 2019 στον τομέα της οικονομίας.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι στοχεύει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ ετοιμάζει νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά προϊόντα και ποτά, κάτι που αναμένεται να γίνει έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί το επενδυτικό κενό και εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος του θα καλυφθεί από ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μεταξύ των παρισταμένων στη χθεσινή εκδήλωση ήταν και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Tags:
εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ, Φορολογία, Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK