17:32 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η απόφαση της ΑΑΔΕ προβλέπει πως κάθε απόδειξη θα φέρει μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, ώστε να εξασφαλίζεται ότι είναι μοναδική και έγκυρη, αλλά και προκειμένου να μπορεί να εξακριβωθεί η προέλευση της.

Ακόμη και ανά λεπτό θα μπορούν να συνδέονται από τον Ιούνιο οι ταμειακές μηχανές με το Taxis, προκειμένου να αποστέλλονται τα δεδομένα των αποδείξεων που θα εκδίδονται, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Μέσω της απόφασης, καθορίζονται οι προϋποθέσεις τις οποίες καλούνται να πληρούν οι ταμειακές μηχανές και οι αντίστοιχοι φορολογικοί μηχανισμοί, ώστε να έχουν συνδεθεί με το Taxis μέχρι τις 6 Ιουνίου 2020.

Παράλληλα, η απόφαση προβλέπει πως κάθε απόδειξη θα φέρει μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, ώστε να εξασφαλίζεται ότι είναι μοναδική και έγκυρη, αλλά και προκειμένου να μπορεί να εξακριβωθεί η προέλευση της.

Βάσει της απόφασης της ΑΑΔΕ, οι χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες θα πραγματοποιείται αυτόματη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis για την αποστολή των δεδομένων των αποδείξεων, είναι τα ακόλουθα:

  • κάθε 1 λεπτό: η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1.440 αποστολές το 24ωρο.
  • κάθε 15 λεπτά: η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 96 αποστολές το 24ωρο.
  • κάθε 24 ώρες: η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1 αποστολή το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της ΑΑΔΕ πρέπει να αποσυρθούν ταμειακές μηχανές, οι οποίες δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης online με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την αποστολή δεδομένων θα αποσυρθούν ως την 31η Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέρισμα: Πότε ισχύει φόρος παρακράτησης 5% και πότε 10%

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Πότε τελειώνουν

Tags:
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, κατάστημα, απόδειξη, εφορία, ταμειακή μηχανή, taxisnet
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK