02:03 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την παροχή φορολογικών κινήτρων προς τους πολίτες, προκειμένου να ενισχυθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Να παράσχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να ενισχυθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει σύντομα να ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια υπέρ της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα κίνητρα για τις συναλλαγές με κάρτες αναμένεται να περιληφθούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προγραμματίζεται να κατατεθεί εντός του μήνα.

Στα κίνητρα τα οποία εξετάζονται είναι να δίνεται ένα «πριμ» για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών, αλλά και η επιστροφή σε μετρητά – ή μείωση φόρου – για μέρος της αξίας των συναλλαγών.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους βρίσκεται σε ισχύ το νέο πλαίσιο βάσει του φυσικά πρόσωπα και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να κάνουν πληρωμές μέσω καρτών ή τραπεζικού λογαριασμού που αντιστοιχούν με το 30% του εισοδήματός τους.

Εξωδικαστικός συμβιβασμός

Στο ίδιο νομοσχέδιο που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να περιλαμβάνεται εξωδικαστικός μηχανισμός για την επίλυση των φορολογικών διαφορών.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά 50 εκατ. ευρώ, με το οικονομικό επιτελείο να εμφανίζεται αισιόδοξο για την πορεία εκτέλεσης των φετινών στόχων και για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου για φορολογικές ελαφρύνσεων.

Μεταξύ των ελαφρύνσεων αυτών, αναμένεται να είναι και η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, οι οποίες προχωρούν σε επενδύσεις.

Tags:
εφορία, POS, φορολογικό, Φορολογία, συναλλαγές, πιστωτική κάρτα, κάρτα, απόδειξη, ηλεκτρονικές συναλλαγές, ηλεκτρονικό εμπόριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK