22:27 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών προωθεί λύση για 10.000 ανοικτές υποθέσεις φορολογικής διαφοράς, με στόχο να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία φέτος 50 εκατ. ευρώ.

Με βασικό στόχο να αποσυμφορηθούν οι δικαστικές αίθουσες από τις χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει διατάξεις που θα επιταχύνουν τις εξωδικαστικές διαδικασίες για οφειλές στο Δημόσιο

Σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλής προσεχώς καθώς είναι ήδη σε φάση επεξεργασίας από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και το επιτελείο του, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δρομολογεί ένα σχέδιο εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών για 10.000 ανοικτές υποθέσεις, με στόχο να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία φέτος 50 εκατ. ευρώ. 

Μέσα από διαδικασίες διαμεσολάβησης οι οφειλέτες θα μπορούν να προχωρήσουν σε συμβιβασμό με το Δημόσιο και να πάψει και όποια η δικαστική εκκρεμότητα με φορολογούμενους που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις διαφορές τους με το Δημόσιο. Σημειώνεται ότι με τα σημερινά δεδομένα για να ολοκληρωθεί μία υπόθεση που βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 10 χρόνια.

Tags:
δικαστήριο, Δικαιοσύνη, οφειλέτες, οφειλές, Δημόσιο, φορολογούμενοι, φορολογικό, Φορολογία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK