22:05 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τέσσερα κλικ πρόκειται να γίνεται η διόρθωση, σε ό,τι αφορά τα αδήλωτα τετραγωνικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή διορθώσεων των δηλωθέντων τετραγωνικών, για εκείνα τα ακίνητα τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ορθά στους δήμους.

Η παρουσίαση της πλατφόρμας – η οποία διασυνδέεται αυτοματοποιημένα με το Μητρώο του Περιουσιολογίου Ε9 και το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ - έγινε την Τρίτη από τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη, τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρκεί μόνο η ηλεκτρονική δήλωση δεν χρειάζεται να υποβληθεί κανένα δικαιολογητικό προκειμένου να γίνει η διόρθωση, με τη διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών, να προκύπτει αυτόματα.

Κατά τις αρμόδιες αρχές, οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από αναδρομικές χρεώσεις εφόσον υποβάλλουν τη δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών.

Έως 31 Μαρτίου οι διορθώσεις για ανακριβείς δηλώσεις

Σημειώνεται ότι έως τις 31 Μαρτίου 2020 μπορεί να υποβληθεί διορθωτική δήλωση χωρίς πρόστιμα.

Προκειμένου να υποβληθεί διορθωτική δήλωση, απαιτείται μόνο η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxisnet.

Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω των ιστοτόπων:

  • του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης mindigital.gr,
  • του υπουργείου Εσωτερικών ypes.gr,
  • της ΑΑΔΕ aade.gr,
  • της ΓΓΠΣΔΔ gsis.gr,
  • της ΚΕΔΕ kedke.gr.

Τέσσερα βήματα

Η δήλωση θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας σε τέσσερα βήματα:

  1. Είσοδος στο σύστημα με κωδικούς του Taxisnet
  2. Επιλογή του δήμου όπου βρίσκεται το ακίνητο
  3. Επιλογή από τη λίστα του ακινήτου που πρέπει να τροποποιηθεί. Η διαφορά στα τετραγωνικά εμφανίζεται αυτόματα.
  4. Υποβολή της δήλωσης.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αφορά κάθε είδος ακινήτων.

Υπενθυμίζεται αύριο Τετάρτη  26 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 24 με 48 δόσεων για όσους έχουν οφειλές στην εφορία.

Tags:
ΑΑΔΕ, taxisnet, διόρθωση, δήλωση, εφορία, ακίνητη περιουσία, ακίνητο, πλατφόρμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK