22:20 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τακτοποιήσουν οφειλές στην εφορία σε 24-48 δόσεις, μέσα από την πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων για όσους έχουν οφειλές στην εφορία.

Μέσα από την πλατφόρμα, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τακτικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) σε έως 24 δόσεις, δίχως εισοδηματικά κριτήρια.

Σε ό,τι αφορά τις έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς, φόροι που προκύπτουν μετά από έλεγχο) θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και θα μπορούν να ρυθμιστούν σε έως 48 δόσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη ρύθμιση έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν οι φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν αρρύθμιστες οφειλές στις 1 Νοεμβρίου 2019, αλλά εκείνοι οι οποίοι έχουν εντάξει τα χρέη τους στη ρύθμιση των 12 - 24 δόσεων μετά από τις Νοεμβρίου 2019.

Εφόσον το επιθυμεί ο οφειλέτης, μπορούν να ρυθμιστούν και:

  • οι βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οφειλές ή δόσεις οφειλών και
  • οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οφειλές που τελούν σε αναστολή πληρωμής.

Τονίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνεται μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υποβολής της αίτησης.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες δόσεις, θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

30 ευρώ η ελάχιστη δόση

Η ελάχιστη μηνιαία δόση διαμορφώνεται στα 30 ευρώ, ενώ εφόσον υπάρξουν καθυστερήσεις στην πληρωμή κάποιας δόσης, θα υπάρχει προσαύξηση 15%.

Εφόσον κάποιος οφειλέτης του Δημοσίου σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις, θα πρέπει να πληρώσει διπλή προκαταβολή για να μπορέσει να επανενταχθεί στη ρύθμιση, ενώ θα αφαιρεθούν οι δόσεις που ήταν συνεπής και το επιτόκιο θα είναι προσαυξημένο κατά 1,5 μονάδα.

Τέλος, οι οφειλέτες οι οποίοι θα είναι συνεπείς, κατά την καταβολή της τελευταίας δόσης θα απαλλάσσονται από την πληρωμή ποσού που ισούται με το 25% των τόκων.

Tags:
ΑΑΔΕ, Χρέος, Χρέη, οφειλέτες, οφειλές, οφειλή, ρύθμιση οφειλών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK