02:41 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση διασποράς του κορονοϊού, αλλάζει από τη Δευτέρα ο τρόπος επικοινωνίας και συναλλαγής με τις ΔΥΟ και τα τελωνεία σε όλη τη χώρα.

Μόνο στις απολύτως απαραίτητες συναλλαγές περιορίζεται η προσέλευση του κοινού σε εφορίες, τελωνεία και υποκαταστήματα του Χημείου, βάσει απόφασης του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι συναλλασσόμενοι θα καταθέτουν τα αιτήματά τους τηλεφωνικά ή μέσω email, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα αναρτηθεί κατάλογος ηλεκτρονικών διευθύνσεων και τηλεφώνων εξυπηρέτησης του κοινού στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ έως το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τηλεργασία

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα λειτουργούν με τη φυσική παρουσία του ενός τρίτου των εργαζομένων τους, με εναλλαγή ανά εβδομάδα, ενώ τα δύο τρίτα θα δουλεύουν από το σπίτι με τηλεργασία.

Επιπλέον, ορίζεται προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση εξαιρετικών καταστάσεων, όπως στην περίπτωση που θα διαπιστωθεί διαπιστωθεί κρούσμα της νόσου.

Λειτουργία Τελωνείων

Επιπλέον απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο των Τελωνείων σε κοινό και εκτελωνιστές ενώ αξιοποιούνται πλήρως οι παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Σε περιπτώσεις όπου πρέπει να γίνει φυσικός έλεγχος, θα γίνεται εκτός τελωνειακού καταστήματος.

Λειτουργία Γενικού Χημείου του Κράτους

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους:

  • Θα παραλαμβάνουν τα δείγματα στην είσοδο.
  • Θα έχουν πλήρη εικόνα της ταυτότητας και ιχνηλασιμότητας των προσώπων που τα προσκομίζουν.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΑΑΔΕ, εφορία, κοροναϊός, κορονοϊός, ΔΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK