ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την έκπτωση φόρου ύψους 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ποιοι φορολογούμενοι και ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται έκπτωση 25% στην καταβολή των φόρων τους, όπως επίσης και για ποιες κατηγορίες φορολογικών υποχρεώσεων ισχύει το μέτρο.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται θα δοθεί παράταση ως τις 10 Απριλίου στην προθεσμία εμπρόθεσμης καταβολής των φόρων που έληγε τον Μάρτιο, ενώ για τους φορολογούμενους που κατέβαλαν ολόκληρο το ποσό των οφειλών τους την 30ή και την 31η Μαρτίου και δικαιούνται την έκπτωση του 25% «θα υπάρξει μέριμνα».

Αναλυτικότερα, σχετικά με την έκπτωση 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση, διευκρινίζεται ότι:

  • Οι οφειλές ΦΠΑ και οι οφειλές από παρακρατούμενους φόρους που έχουν βεβαιωθεί στη φορολογική διοίκηση και είναι καταβλητέες από 30/3/2020 έως και 30/4/2020 οι οποίες δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης / διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, δεν θα υπόκεινται στην έκπτωση του 25% ούτε σε οποιαδήποτε άλλη έκπτωση.
  • Η εξόφληση του ΦΠΑ που είναι καταβλητέος από 30/3/2020 έως 30/4/2020, σε δύο δόσεις με ενεργοποίηση της σχετικής επιλογής στην υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ (κωδικός 523) και δεν έχει υπαχθεί σε οποιοδήποτε καθεστώς ρύθμισης / διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, δεν υπόκειται στην έκπτωση του 25% ούτε σε οποιαδήποτε άλλη έκπτωση.

Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που επιθυμούν να καταβάλουν οφειλές Μαρτίου που εμπίπτουν στο καθεστώς έκπτωσης 25% σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30-3-2020 (ΦΕΚ Α΄ 75), το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης παράτασης της εμπρόθεσμης καταβολής μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.

Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογουμένους που κατέβαλαν ολόκληρο το ποσό των οφειλών την 30-3-2020 και 31-3-2020 και δικαιούνται την έκπτωση του 25% σύμφωνα με τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Tags:
Υπουργείο Οικονομικών, φορολογική δήλωση, φορολογικό, Φορολογία, εκπτώσεις, παράταση, Φόροι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK