06:01 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1796)
0 0 0
Βρείτε μας

Το μέτρο εφαρμόζεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και, με βάση τα αποτελέσματά του, θα αξιολογηθεί η περαιτέρω εφαρμογή του.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), επιταχύνει τη διαδικασία αίτησης των επιστροφών φόρου, σε μια προσπάθεια περιορισμού των επισκέψεων στις ΔΟΥ, ως μέτρο αντιμετώπισης του συνωστισμού εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες, που απέστειλε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, πλέον πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν μέσω e-mail να αποστέλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η διαδικασία

  • Ο αιτών σαρώνει (μέσω scanner) ή φωτογραφίζει τα σχετικά έγγραφα
  • Συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα αρχεία είναι
    ακριβή αντίγραφα
  • Αποστέλλει τα αρχεία αυτά στην ηλεκτρονική διεύθυνση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών, (ο σχετικός κατάλογος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση, που διαπιστωθεί πως στάλθηκαν πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα αποσταλεί και αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1796)
Tags:
φορολογούμενοι, Φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές, οικονομικές εισφορές, εισφορές, ΑΑΔΕ, επιχειρήσεις, πολίτες, φόροι, φόρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK